BORNE – Scoutingvereniging St. Stephanus Martina uit Borne heeft zondag haar grote plannen gepresenteerd om haar blokhut Borghende definitief flink uit te breiden. De Bornse vereniging wil binnen twee jaar uitbreiden naar een oppervlakte van 556 m², bijna een verdubbeling van het huidige oppervlak (288 m²).

Door de uitbouw wordt een deel van het grasveld ingeleverd en vervalt het terras van St. Stephanus, waar op dit moment vijf picknicktafels staan. De gehele uitbouw en nieuwbouw kost de vereniging in totaal 310.000 euro. St. Stephanus hoopt dit bedrag grotendeels met ludieke acties bij elkaar te krijgen.

De vereniging hoopt volgend jaar te kunnen beginnen met de verbouwing. Najaar 2019 moet de verbouwing vervolgens voltooid zijn.

Zo gaat de achterkant van de vernieuwde blokhut eruit zien. Links het huidige deel dat vernieuwd zal worden, rechts de uitbouw.

Zo gaat de achterkant van de vernieuwde blokhut eruit zien. Links het huidige deel dat vernieuwd zal worden, rechts de uitbouw. © Scouting Stephanus Martina Borne

Zo gaat de voorkant van de vernieuwde blokhut eruit zien. De ingang wordt verplaatst en krijgt tevens een moderner aanzien.

Zo gaat de voorkant van de vernieuwde blokhut eruit zien. De ingang wordt verplaatst en krijgt tevens een moderner aanzien. © Scouting Stephanus Martina Borne