Scouting st. Stephanus Martina

Bouw mee!!!

Waarom verbouwen?

Om dit moment zijn er plannen gemaakt om ons clubgebouw vergaand te verbouwen. Dit om verschillende redenen. Door het samengaan met Scouting Martina is er een gemengde groep ontstaan waarbij we in ledenaantal fors zijn gegroeid. Deze groei heeft zich sinds de fusie alleen maar verder doorgezet. Hierdoor zijn we uit ons jasje gegroeid. Onze huidige blokhut dateert namelijk uit 1981. Speltak ruimtes schieten tekort in de behoeften van de groepen en natte ruimtes (toilet en douche) zijn niet geschikt voor gemengd gebruik en minder validen. Ook zijn de aantallen ruimtes te beperkt. 15 jaar lang was het onzeker of onze blokhut aan de Twickelerblokweg 18 in Borne kon blijven bestaan. Reden was een nieuw aan te leggen rondweg pal achter onze blokhut. Pas sinds kort is het definitief dat we op onze huidige locatie mogen blijven. Hiervoor is de procedure bestemmingsplan wijziging recent december 2015 afgerond. Sinds 2015 hebben we ook een G-groep: “De blauwe vogels”. Dit is een groep voor kinderen met een licht verstandelijke beperking. Vanwege de onzekerheid over de rondweg hebben we altijd met de “hand op de knip” geïnvesteerd in onze blokhut. De blokhut is te klein, ziet er vervallen uit, is slecht geïsoleerd en is van origine niet voor een gemengde vereniging gebouwd. Laat staan voor kinderen met een beperking. Genoeg redenen dus om onze blokhut te verbouwen en uit te breiden zodat deze voldoet aan de huidige tijd en past bij de omvang en samenstelling van onze vereniging.

Nieuwe plannen

De huidige blokhut zal gerenoveerd en met 150 m2 uitgebouwd worden.

Om een indruk te geven hoe het eruit gaat zien zie je hieronder een 3d impressie en de huidige en nieuwe schetsen van de plattegronden.

Foto’s huidige blokhut

Nieuws

Sponsordag Amsterdam

Vrijdag 14 september ging er een groep dames en heren per bus vanuit Borne naar Amsterdam onder de noemer 'Sponsordag'. Een compleet georganiseerde dag om geld in te zamelen voor de aanstaande verbouwing van de blokhut. Vroeg in de ochtend werd er verzameld bij onze...

Lees meer
Sponsordag Amsterdam

Sponsordag Amsterdam

Ga jij met je vrienden of familie mee per luxe touringcar naar Amsterdam voor een super gezellige dag uit? Vrijdag 14 september 2018 als sponsor t.b.v. de vernieuwbouw van de blokhut voor de jeugd van Scouting St. Stephanus Martina? Klik hier voor meer informatie!

Lees meer
Benefiet Summer Festival

Benefiet Summer Festival

Afgelopen jaar presenteerden wij de verbouwplannen voor Blokhut Borghende, het clubhuis voor Scouting St. Stephanus Martina. Ondertussen zijn er diverse acties op gezet en er staan nog veel meer leuke donatie-acties op de planning. Nu onze presentatie bijna een jaar...

Lees meer