Vrijdag 14 september ging er een groep dames en heren per bus vanuit Borne naar Amsterdam onder de noemer ‘Sponsordag’. Een compleet georganiseerde dag om geld in te zamelen voor de aanstaande verbouwing van de blokhut.

Vroeg in de ochtend werd er verzameld bij onze blokhut aan de Twickelerblokweg. De touringcar van Brookhuis stond al klaar en om iets voor 9:00 uur vertrok de groep naar Amsterdam. Hierin Amsterdam was de hele dag een vol programma uitgestippeld.

Na zo’n 2 uur rijden kwam de bus aan bij het eerste letterlijke hoogtepunt van de dag. Bij het IJ in Amsterdam staat de A’DAM Lookout. Een observatiedek met een ongeëvenaard panoramisch uitzicht over Amsterdam. Je kunt het historische centrum van de stad zien, de dynamische haven, het unieke polderlandschap en je kunt de beroemde grachten spotten.

Nu we een goed overzicht van de stad hadden verkregen, namen we de lift naar beneden, alwaar iets verderop een pond klaar stond om ons naar de overkant te brengen. Aan de achterkant van Amsterdam Centraal Station stopte de pond en liepen we richting het centrum.

Met het Centraal Station achter ons liepen we naar onze lunch in een van de oudste cafés van Amsterdam. De lunch stond binnen al klaar aan grote lange tafels. De eigenaar van dit café nam ons na de lunch mee naar zijn rondvaartboot in de grachten. We vaarden met deze rondvaartboot langs verschillende bezienswaardigheden, zoals het beroemde Anne Frank huis aan de Prinsengracht.

Het eindpunt de grachtentour was aan de voorkant van de voormalige Heineken Brouwerij. In dit karakteristieke pand kregen wij de volledige Heineken Experience waarbij je van begin tot eind alles kon zien en leren over Heineken. Een interactieve multimedia rondleiding door het museum dat je een kijk in de geschiedenis van het bierbrouwer en van het brouwproces gedurende de jaren.

Na een  busreis stond er bij Restaurant Jachtlust in Hertme een 3-gangen diner klaar om deze prachtige dag af te sluiten.